Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A nem szolgáló keresztény ellentmondás

2012. november 09. 03:00 - angie.keyr

 

"Ugyanígy ti is, testvéreim, meghaltatok a törvény számára a Krisztus teste által, s ezért másé vagytok: azé, aki feltámadt a halottak közül, hogy gyümölcsöt teremjünk Istennek" (Róma 7:4)

Az elhívásod a megtérésre magába foglalja az elhívásod a szolgálatra, mert ez a kettő ugyanaz. Bármi is legyen a munkád, a karriered, te főállású szolgáló kereszténynek vagy elhívva. Egy nem szolgáló keresztény ellentmondás.

A Biblia azt mondja: "Mert ő szabadított meg minket, és ő hívott el szent hívással, nem a mi cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint" (2 Tim 1:9a).
Péter hozzáteszi: "Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe" (1Péter 2:9a).

Isten szolgálatára vagy elhívva. Régebben talán azt hitted Isten elhívását csak a misszionáriusok, pásztorok, apácák és más "tejes állású" gyülekezeti dolgozók tapasztalhatják meg, de a Biblia azt mondja, hogy minden keresztény szolgálatra van elhívva. (Efézus 4:4-14; emellett Róma 1:6-7, 8:28-30; 'Korinthus 1:2, 9, 26, 7:17; Filippi 3:14, 1Péter 2:9; 2 Péter 1:3)

Bármikor, amikor Isten adta képességeidet használod mások megsegítésére, betöltöd az elhívásodat. A Biblia azt mondja: "Ugyanígy ti is, testvéreim, meghaltatok a törvény számára a Krisztus teste által, s ezért másé vagytok: azé, aki feltámadt a halottak közül, hogy gyümölcsöt teremjünk Istennek" (Róma 7:4).

Néhány kínai gyülekezetben úgy köszöntik az új hívőket, hogy azt mondják: "Jézusnak lett egy új szempárja, hogy lásson, új fülei, hogy halljon, új kezei, hogy segítsen velük és új szíve, hogy szeressen másokat".

Beszéljünk róla:

  • Mennyi időt töltesz Istennek hasznos munkával?
  • Hogyan segíti és bátorítja a te munkád a többi keresztényt és a vezetődet a gyülekezetben?
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása